Edvald Boasson Hagen
Foto: Filip Bossuyt, CC

Edvald Boasson Hagen hylles fra alle hold etter den imponerende etappeseieren i Tour de France i dag.

Boasson Hagens seier var hans første i Tour de France siden hans to etappeseiere i 2011. Seieren kom etter at Boasson Hagen rykket fra en større utbrytergruppe drøyt to kilometer før mål.

Nå hylles rudsbygdingen fra alle hold.

– Jaaa! Edvald! Endelig! Jeg tar til tårene. Din helt! Jeg er så, så glad for på dine og Dimension Datas vegne. Et tålmodig Tour de France lønner seg, skriver lagkamerat Mark Cavendish, som måtte bryte årets Tour de France, på Twitter.

– For en legende. Å vinne alene mot en slik gruppe ryttere viser bare hvilken rytter han er, utbrøt Dimension Datas sportsdirektør Douglas Ryder til TV 2.

– Gratulerer Edvald, den seieren har vi ventet på og du fortjente den så inderlig, skriver statsminister Erna Solberg på Twitter.

– Gratulerer Edvald med soloseier på den 19. etappen av Tour de France. Du er helt rå, skriver kulturminister Linda Hofstad Helleland på Twitter.

– Rå mann! Skal lete lenge etter mer fortjent seier, skriver den norske langrennsløperen Niklas Dyrhaug på Twitter.

– Det var helt fantastisk. Det satt langt inne, men når det først kom, kom det på skikkelig Edvald. Det er dette han er best på, sier Boasson Hagens trener, Fredrik Mohn til Aftenposten.

– Hjertet mitt slo raskere enn under konkurranser! Gratulerer til Eddy og laget, skriver Boasson Hagens lagkamerat Daniel Teklehaimanot på Twitter.

– Det har han fortjent. Han har kjørt veldig bra i det siste og vært veldig nærme mange ganger. At han klarte å vinne i dag har han fortjent. Det virker som han har funnet tilbake til sitt gamle jeg. Det lover godt for det som skal skje senere i år, sier Katushas Alexander Kristoff til TV2.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here