Edvald Boasson Hagen
Foto: Filip Bossuyt, CC

Edvald Boasson Hagen (30) var en del av en større utbrytergruppe, men stakk fra denne drøyt to kilometer før mål. Boasson Hagen og Nikias Arndt gjorde en taktisk genistrek når de valgte å ta til høyre i en rundkjøring, og fikk plutselig en luke ned til resten av gruppen.

Boasson Hagen skrudde opp farten og fikk plutselig 60-70 meter på Arndt, og så seg aldri tilbake.

Boasson Hagens seier var hans første i Tour de France siden hans to etappeseiere i 2011. Han har nå gått forbi Alexander Kristoff (2) på listen over flest etappeseiere blant nordmenn, kun bak Thor Hushovd (10).

Dagens seier var også etterlengtet for Boasson Hagens lag Dimension Data. I fjor vant det sydafrikanske laget 5 etapper i Tour de France (4 av Mark Cavendish og 1 av Cummings), dagens var årets utgaves første.

Den gule trøyen satt trykt i feltet i dag, og det er i morgen den avgjørende dagen kommer. Da er det tid for tempetappen i Marseille, med start og mål på ærverdige Olympique de Marseille stadion foran hele 76.000 tilskuere. Etappen på 22.5 km vil være ukens viktigste etappe og kommer til å avgjøre årets Tour de France.

Chris Froome er klar favoritt, men Team Sky rytteren er kun 23 sekunder foran den lokale helten Romain Bardet, og 29 sekunder foran colombianske Rigoberto Uran. Det er forventet at Uran kommer til å være den største konkurrenten av de to i kampen om den gule trøya i morgen. Uran er kjent for å være en sterk tempo-rytter, og det har vist seg at han er i form og er motivert i kampen om å stå øverst på pallen i Paris.

Froome skal måtte slite med å vinne etappen i morgen. Han kan forvente seg sterk konkurranse fra sloveneren Primoz Roglic, som vant etappen ved Serre Chevalier for bare to dager siden. Dan Martin, Stefan Kung og Michal Kwiatowski, Froomes lagkamerat, er alle sterke kandidater til å vinne tempoetappen i Marseille.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here