Foto: sykkelsonen.com

Lotto Soudal og Belgia tar storeslem. Tim Wellens stakk av med den første etappeseieren på italiensk jord i Giro d’Italia 2018…

Glem typografien og temperaturene for en stakket stund. Den belgiske seieren på 4. etappe har en eim av klassisk suksess.

Foto: sykkelsonen.com

Tim Wellens ga Lotto Soudal-laget den første grunnen til å feire i årets Giro. Den belgiske rytteren tok sin andre etappeseier i Giro-sammenheng, etter at han gikk til topp på 6. etappe tilbake i 2016. Michael Woods (Team EF Education First-Drapac p/b Cannondale) og Enrico Battaglin (Team Lotto NL-Jumbo) kapret de øvrige pallplassene.

Rohan Dennis (BMC Racing Team) beholdt ledelsen i sammendraget foran Tom Dumoulin (Team Sunweb), mens Simon Yates (Mitchelton-Scott) – hvis rytter knep fire sekunder på sammenlagtlederen – ligger på 3. plass med 17 sekunder opp til australieren.

Etter en tempoetappe og to massespurter i Israel er Giroen tilbake i Italia, hvor vi ble vitne til en ny side av konkurransen. 4. etappe hadde nemlig alt som minner om et klassisk ritt. Og det var slett ikke tilfeldig at en belgier stakk av med etappeseieren. Det var slett ikke paddeflatt terreng, men snarere kupert – om enn ikke altfor hardt. I det hele tatt en nervøs etappe. En etappe som strakk seg 202km. Det innebærer mye jobb for å holde kapteinene i tet for de respektive lagene.

Enkelte lag maktet å levere varene, mens andre måtte heise hvitt flagg. Spør Fabio Aru (UAE Team Emirates) hvordan det gikk – en herremann som sendte et klart signal til motstanderne da han satte fart med 100km igjen av etappen. Likevel tapte han seks sekunder til Dennis ved målgang.

Chris Froome hadde en kollisjon på den første dagen, og har tydelige sår på både knær og albuer. Sliter han skikkelig etter hendelsen, eller er han bare ikke i form? ”Jeg føler meg bedre for hver dag som går. Vi tar dag for dag. Det var en vrien etappe, og jeg er glad vi kom fra det uten flere problemer. Dessverre lå jeg ikke bedre til med en kilometer igjen til målgang. Men, det er slik konkurransene er, og jeg er ikke det spor bekymret”. Han vil få satt formen på prøve snart nok. Stigningen mot Etna kommer torsdag allerede, og det er hvor vi kan forvente rokeringer i sammendraget.

Etter det sedvanlige bruddet – denne gangen bestående av Maxim Belkov (Team Katusha Alpecin), Marco Frapporti (Androni Giocattoli-Sidermec), Jacopo Mosca (Wilier Triestina-Selle Italia), Quentin Jauregui (Ag2r La Mondiale) og Enrico Barbin (Bardiani-CSF) – gikk utbryterne inn i stigningene i samlet flokk. Wellens sprintet to ganger i løpet av de avsluttende 500m, og holdt dermed alle bak seg. ”Dette er den type avslutning som passer meg, men lett var det ikke”, uttalte han på pressekonferansen. ”Jeg var blant favorittene i dag, og resultatet kunne ikke vært bedre enn dette.”

Morgendagens etappe vil fortone seg nokså likt. De siste 35km vil være mer krevende enn dagens, men etappen er til gjengjeld 50km kortere. Rytterne skal tilbakelegge 153km fra Agrigento til Santa Ninfa. Vi kan forvente nye brudd, muligens to, før vi blir vitne til noenlunde samme avslutning. Blir det to strake gevinster for Wellens? De to seneste belgiske seirene har vært signert nettopp Wellens. Som italienerne sier: ”To eksisterer ikke uten tre”. Snakk om perfekt feiring av 27-årsdagen torsdag om så skulle skje.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here