Foto: sykkelsonen.com

Enrico Battaglin er tilbake på topp i Giro-sammenheng – fire år etter at han sist kunne krysse målstreken med armene i været…

Vicenza-rytteren dominerte sprinten i Santa Ninfa, og sikret samtidig den første Giro-suksessen i 2018 for nederlandske Team Lotto NL-Jumbo.

Foto: sykkelsonen.com

Etter tredjeplassen i Caltagirono, bekreftet Enrico Battaglin (Team Lotto NL-Jumbo) at han er i forrykende form, da han stakk av med seieren på 5. etappe. Giovanni Visconti (Bahrain-Merida) og Jose Goncalves (Katusha-Alpecin) fulgte på plassene bak.

Det var imidlertid ingen endringer i sammendraget. Rohan Dennis (BMC Racing Team) fører an, med Tom Dumoulin (Team Sunweb) og Simon Yates som de nærmeste utfordrerne. Torsdagens etappe er altfor viktig til å risikere noe som helst, men la oss komme tilbake til akkurat dét litt senere.

Alle lagene har hatt et svare strev med å trygge kapteinenes posisjoner, gjennom 153km på smale sicilianske veier fra Agrigento til Santa Ninfa del Belice – med tøffe vindforhold. Selv om Chris Froome (Team Sky) ikke virket særlig sprek på den siste stingningen, var det én rytter som virkelig havnet i bakleksa etter etappen. Miguel Angel Lopez (Astana Pro Team), rotet seg bort med kun få kilometere igjen, og tapte totalt 44 sekunder.

Vakkert landskap og vingårder var bakteppet for den 5. etappen – som tok rytterne gjennom et område som ble ødelagt av jordskjelv tilbake i 1968. Igjen en strekning uten flater. Feltet tøffet putret i vei i et bedagelig tempo, og lot fire ryttere stikke av. utbryterne ble tatt igjen med tre kilometer igjen av etappen, noe som vi har vært vitne til en rekke ganger tidligere også. Hvorfor er noen villige til å kline til over 150 kilometer – i motvind – dersom de vet at de blir innhentet av feltet uansett? Vel, penger og synlighet er hovedforklaringene. TV-tid er ekstremt viktig for sponsorene, og det deles ut individuelle priser for spurt.

Feltet gjorde seg klare for en motbakkespurt, ala den vi så tirsdag – om enn ikke like hard. Det var en perfekt setting for vinneren Battaglin, som syklet en fantastisk siste kilometer. Italieneren kunne dermed ta sin tredje etappeseier i Giroen – fire år etter forrige gang. ”Jeg er veldig glad for dette resultatet. Jeg har allerede nådd målsetningen min, og kan må nyte Giroen mens jeg forsøker meg i et par brudd”.

Andreplassen; den lokale Visconti, fortjener også hederlig omtale. Da Bahrain-Merida-kapteinen Domenico Pozzovivo var innblandet i en kollisjon 11km fra målgang, ventet han og hjalp lagkameraten tilbake i løpet igjen. Før han selv fant krefter til å kjempe om seieren. For en prestasjon!

Vi lot oss også underholde av tyskeren Maximilian Schachmann (Quick-Step Floors) – den beste, unge rytteren så langt, er muligens også den modigste. Eventuelt, en av de mest uansvarlige. Han hadde et fall tirsdag, og det samme skjedde i dag. Han klokket inn til fjerdeplass, og bærer fremdeles Maglia Bianca. Men, det kan ikke ende godt hver gang.

Torsdag er Giroens siste og viktigste etappe på Sicilia, før vi beveger oss til fastlandet.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here