Warren Barguil
Foto: Filip Bossuyt, CC

Med tre dager igjen av årets Tour de France, har vi den samme sammenlagtlederen som vi har hatt de siste dagene. For så vidt også de to siste årene. Forskjellen ligger i Chris Froomes utfordrere…

Fabio Aru var en seriøs utfordrer i Tourens to første uker, men italieneren hadde store problemer over Galibier-fjellet og endte 31 sekunder bak Froome ved målgang i Serre Chevalier. Torsdag vanket det nytt tidstap, noe som gjør at sardinieren plutselig befinner seg som nummer fem i sammendraget – 1 minutt og 55 sekunder bak lederen. Det betyr selvsagt at Aru i praksis kan glemme kampen om den gule trøya for denne gang. Faktisk er utsiktene til en pallplassering også høyst tvilsomme.

Ari ankom Tour de France med et Astana-lag i oppløsning. Michele Scarponi døde tragisk nok i en ulykke før Giro d’Italia, mens lagets mistet Kangaert iløpet av samme konkurranse. I Frankrike har det heller ikke skortet på uhell, etter at Cataldo og Fuglsang forsvant ut av Touren. Nå som Aru må fortsette nær sagt på egenhånd – med bronkitt – ser det i sannhet mørkt ut for Astana.

Rytterne som fremdeles kan gi Froomy en slags konkurranse om seieren, er Romain Bardet og Rigoberto Uran – 23 og 29 sekunder bak henholdsvis. Cannondale-rytteren er imidlertid langt sterkere enn franskmannen på tempoetappene, noe som kan vise seg avgjørende på lørdagens etappe i Marseille.

Torsdag var det derimot Warren Barguil som gikk seirende ut på toppen av det ikoniske Izoard-fjellet. Colombianeren John Darwin Atapuma klokket inn til andreplass, mens UAE Emirates’ Romain Bardet tok tredjeplassen. Leder Froome passerte målstreken som femtemann, mens Aru havnet helt nede på 13. plass.

Barguil befestet posisjonen som den ledende klatreren. Slovenske Primoz Roglic ligger på andreplass etter seieren i Serre Chevalier onsdag. Etappeseieren var Barguils andre i 2017-utgaven av Tour de France, og 25-åringen har matematisk sikret seg polkadott-trøya.

Fredag går ferden fra Embrun til Salon de Provence – en distanse på 222.5 kilometer. Etappen inkluderer ingen nevneverdige stigninger, og det er heller ikke trolig at vi får se sammenlagtkanonene gi alt. De akter selvsagt å spare seg til lørdagens tempoetappe. Men, vi norske duo Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff har på sin side en siste mulighet til å sikre seg en etappeseier her.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here