Richie Porte og Chris Froome
Foto: Filip Bossuyt, CC

Er årets Tour de France avgjort? Vel, i alle fall så godt som. Romain Bardet og Fabio Aru forsøkte sitt beste med henblikk på å redusere avstanden opp til Chris Froome. I stedet endte de med å tape terreng…

Franskmannen ligger nå 27 sekunder bak briten, mens Aru befinner seg 53 sekunder unna briten. På fjerdeplass finner vi Rigoberto Uran – en av de fremste på dagens etappe med målgang i Serre Chevalier.

Det var imidlertid Primoz Roglic som gikk seirende ut av onsdagens etappe. Det var den første slovenske etappeseieren i denne Touren. Roglic gikk for øvrig seirende ut av 9. etappe i Giro d’Italia tilbake i 2016, mens han onsdag var en av pådriverne i bruddet. Alberto Contador forsøkte et rykk som førstemann i dag, og mottok også prisen for den mest aggressive rytteren. Men, det var Roglic som viste seg best opp fjellene, og vant med mer enn ett minutt ned til utfordrerne til den gule trøya.

Marcel Kittel ledet, men ramlet og trakk seg fra årets Tour. Det er nå Michael Matthews som leder kampen om poengtrøya foran André Greipel og norske Alexander Kristoff. Sistnevnte og Edvald Boasson Hagen har mulighet til å komme tilbake i kampen om den grønne trøya på fredag, men det blir slett ikke enkelt. For Matthews er soleklar favoritt nå.

Torsdagens etappe, mellom Briancon og Izoard, er 179.5 kilometer – et strekk som nok engang inkluderer fjell som skal bestiges. Ikke minst er det en etappe som kan utgjøre en forskjell i tetstriden. Chris Froome og Team Sky har bevist at de har kapasitet til å ta årets Tour, og de har da også en klar fordel på Fabio Aru som tapte 31 sekunder på sammenlagtlederen. Italieneren har heller ikke et lag som kan hjelpe ham til seier.

Rigoberto Uran er på sin side tilbake i kampen. Colombianeren kan vise seg som en tøff konkurrent til Froome under lørdagens tempoetappe i Marseille – en etappe som kan avgjøre touren. Torsdagens strekk har målgang på toppen av Izoard-fjellet, og Chris Froome er favoritt. Men, verken Aru eller Bardet skal avskrives ettersom det handler om en siste mulighet til å henge med i kampen om Tour de France-seieren.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here