La Vuelta 2017
Foto: Sykkelsonen.com

For en Vuelta Matteo Trentin og hans Quick-Step Floors opplever! Etter å ha vunnet i Tarragona på Dag 4, gjentok han bedriftene i El Pozo. Den italienske rytteren sørget for hat-trick med en forrykende sprint fredag, med Gianni Moscon (Team Sky) og Søren Kragh Andersen (Team Sunweb) på plassene bak. Den 13. etappen tok rytterne 198.4 kilometer, fra Coin og Tomares. Det belgiske superlaget tok dermed sin femte seier i 2017-utgaven av Vueltaen – det samme antallet etappeseiere de karet til seg under Giro d’Italia (Fernando Gaviria og Bob Jungels) og Tour de France (samtlige fem signert Marcel Kittel). Hatten av!

Chris Froome (Team Sky) hadde ingen nevneverdige problemer på dagens etappe, og klokket inn til syvendeplass – like bak Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida). De respektive kapteinene besitter fremdeles de to øverste plassene i sammendraget. ”Jeg har hentet meg pent inn igjen etter gårsdagens glipptak, som tross alt ikke var særlig alvorlig. Jeg merker fremdeles litt smerte, men med en hard helg foran oss må jeg fokusere helt og fullt på det”, uttalte briten. ”Moscon har gjort en god jobb. Hadde han ikke lagt ned en så vidt stor arbeidsinnsats for meg, kunne han selv hatt bedre sjanser til å vinne. Men, hans tid vil komme, det er sikkert og visst”.

Det sedvanlige bruddet bestod i dag av Arnaud Courteille (FDJ), Davide Villella (Cannondale-Drapac), Alexis Gougeard (AG2R-La Mondiale), Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) og Alessandro De Marchi (BMC). Slett ingen enkel oppgave, tatt i betraktning den flate profilen på etappen. Vi bør kanskje nevne De Marchi, som var den siste som forlot hovedfeltet 7 kilometer før målgang. For heller ikke å glemme Villella – lederen av kampen om Polkadott-trøya, som plukket opp tre viktige poeng.

Bak utbryterne jobbet de ulike lagene hardt for å ha raske bein klare til sluttspurten samt holde sammenlagthåpene ute av problemer. Quick-Step Floors var simpelthen best av dem alle. Bob Jungels imponerte på de siste kilometerne, og serverte Trentin etappeseieren på et sølvfat. ”Lagkameratene mine var strålende i dag”, sa den Borgo Balsugana-fødte rytteren. ”Jeg bare måtte vinne for dem. Etter en så godt utført jobb var jeg nødt til å gå seirende ut. Vueltaen har vært fantastisk både for meg og laget hittil, men det er ikke over ennå. Vi jakter fremdeles mer av det samme”.

Dersom fredagen var lettere for rytterne, vil morgendagen og søndag representere tøffere forhold. Den 14. etappen tar rytterne fra Ecija til Sierra de la Pandera – en 175 kilometer lang fjellstrekning. Stigninger og høye temperaturer er helvete for de fleste. For de med ambisjoner i sammendraget representerer det håp.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here