ASO/Pauline Ballet

Den 65 km korte etappen – med dertil hørende innovativ start ved foten av en stigning – fra Bagnéres de Luchon til Saint Lary Soulan Col du Portet, ble av mange ansett som en avgjørende strekning for Tour de France-utfordrerne. Geraint Thomas tok et stort steg mot sammenlagtseieren, mens lagkamerat Chris Froome ble henvist til tredjeplassen…

Det var imidlertid Nairo Quintana (Movistar) som gikk seirende ut på den 17. etappen, selv om Thomas var den egentlige vinneren. Team Sky-rytteren klokket inn som nummer tre, og sikret seg samtidig fire bonussekunder. Samtidig kunne han bevitne Froome kjøre over målstreken 1:35 senere – og dermed bli forbigått av Tom Domoulin (Team Sunweb) i kampen om sammenlagtseieren.

Philippe Gilbert stilte ikke til start i dag, grunnet krasjen på den 16. etappen. Sammenstøtet sørget for brudd i en kneskål. Med det nye startsystemet, og en umiddelbar stigning på programmet, var det mange som forventet tidlige angrep. Det skjedde ikke, siden ingen av topp 10-rytterne forsøkte å overraske ”røkla” tidlig. Team Sky holdt på sin side hovedfeltet i et jerngrep.

Vi har kanskje sett viktige nyvinninger i sykkelsporten enn denne startformen. Mens Tanel Kangert var først etter den innledende stigningen, ble han kjapt innhentet av Kristijan Durasek og Julian Alaphilippe – hvis rytter også knep gårsdagens etappe.

Med 14km igjen av etappen, rykket Quintana – med Rafal Majka i hælene – fra gjengen med den gule trøya. Team Sky var ikke nevneverdig bekymret, og startet jakten på den ensomme svalen i tet; Kangert. Ikke overraskende gikk den 28 år gamle colombianeren forbi, og la dermed Majka bak seg i prosessen.

Det var derimot flere overraskelser i gruppen av sammenlagtrivalene, hvor Froome plutselig slet med å holde tritt. Dumoulin skjønte øyeblikkelig at det var dags for å angripe med 1.6km igjen av etappen. Roglic og Thomas maktet å henge på, mens briten ikke kunne reagere.

Quintana kunne cruise over målstreken, mens Thomas klokket inn til tredjeplass bak Dan Martin. Geraint Thomas kunne likevel koste på seg et stort smil. Og hvordan kan man laste mannen? Hans første Grand Tour-suksess er like rundt hjørnet.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here