Arthur van Dongen
Foto: Sykkelsonen.com

På forhånd snakket mange om BMC og Team Sky som de største gullfavorittene på VMs åpningsdistanse, herrenes lagtempo. Etter målgang var det imidlertid outsiderne fra tyske Team Sunweb som stod igjen med det største gliset.

Sterk avslutning gav gull

Ved siste passering på toppen var det mesterne fra 2014 og 2015, BMC, som hadde den beste tiden. I nedoverkjøringen mot Bergen sentrum og flatene ut mot Sandviken og inn igjen til Festplassen forsvant likevel sekundene fort, til stor spenning for Sunweb-syklistene som spent ventet ved målgang.

Kort tid før målstreken ble det klart at BMC-toget ville komme for sent, noe som utløste hemningsløse jubelscener i lederboksen. Tom Dumoulin, Lennard Kamna, Wilco Kelderman, Søren Kragh Andersen, Michael Matthews og Sam Oomen kunne dansende sprette champagnen på podiet.

– Det er helt vilt. Først kvinnene og så oss. Laget var så balansert. Det var simpelthen utrolig, sa Tom Dumoulin i det offisielle intervjuet med Det Internasjonale Sykkelforbundet, UCI.

Team Sunweb var også suverene i kvinneklassen, noe som sørget for real jubelstemning i bussen på VMs aller første konkurransedag.

Sky skuffet stort

Det var på forhånd knyttet store forventninger til Team Skys innsats. De hadde selv ambisjoner om gull og mange eksperter spådde også på triumf til Chris Froome og hans meritterte lagkamerater. Laget åpnet sterkt, men det skulle vise seg at kreftene tok slutt litt for tidlig for det britiske laget som til slutt karret seg inn til en bronse.

– Vi åpnet kanskje kanskje for hardt de første ti kilometerne. Vi fikk svi litt for det etterpå, fortalte sportsdirektør Gabriel Rasch til TV2 etter løpet.

En av rytterne som fikk kjenne på den tøffe åpningen var den vanligvis så sterke temposyklisten Geraint Thomas. Han klarte ikke å henge med opp den harde stigningen til Birkelundstoppen. Mangelen på ryttere mot slutten gjorde det for tungt å holde følge med BMC og Sunweb.

Muligheter for dobbeltseier

Nederlandske Tom Dumoulin var den viktigste brikken for Team Sunweb under søndagens lagtempo, men årets vinner av Giro d’Italia var på forhånd gitt enda større muligheter under onsdagens individuelle tempoetappe.

– Jeg er definitivt en av favorittene. Vi får se hvordan det går. Jeg tror Chris Froome og Rohan Dennis er hovedutfordrerne, sa 26-åringen selv med gullmedaljen hengende rundt halsen.

En annen av søndagens gullvinnere, Michael Matthews, er en av de aller største favorittene på herrenes fellesstart. Selve rosinen i VM-pølsa arrangeres søndag 24.september, så vil tiden vise om Matthews blir dobbeltmester, Peter Sagan vinner for tredje året på rad eller om vi skal få en etterlengtet norsk triumf på hjemmebane.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here