Peter Sagan
Foto: Robert Brands, CC

Dersom 4. juli er en eneste stor feiring i USA, kan vi med sikkerhet fastslå at den 3. heretter kan kalles “Peter Sagan-dagen”. Den regjerende Verdensmesteren vant sprinten i Longwy på 3. etappe av Tour de France, og dette var hans tredje seier på nøyaktig samme dag i Grande Boucle etter suksess både i 2012 og 2016.

Sagan virket å være i trøbbel kun metere før innspurten. Men, Peter er en sann mester, Michael Matthews måtte følgelig se seg slått. Triumfen av Sagans 8. i Tour de France-sammenheng, og mannens fjerde som regjerende Verdensmester. Kun Eddy Merckx (8), Bernard Hinault (5) og Georges Speicher (5) har flere seiere i Frankrike som regjerende mestere enn slovaken.

Geraint Thomas er ikledd den gule ledertrøya for den tredje etterfølgende dagen, men uttalte følgende etter mandagens etappe: ”Jeg nyter virkelig denne trøya, men jeg er ganske sikker på at jeg må gi den fra meg etter Stage a La Place de Belle Filles onsdag. Jeg håper imidlertid at jeg må gi trøya til lagkameraten min Chris Froome”.

Ikke rent lite har vært sagt og skrevet om britens ”teknologiske drakt”, og Frederic Grappe fra FDJ var åpenbart misfornøyd søndag: ”Dersom du benytter samme trøye som Froome under time trial i Düsseldorf, kan det utgjøre 15-25 sekunder. Hvis reglene har endret seg de siste månedene, må vi vennligst få vite det slik at vi kan jobbe med det”.

Tirsdagens etappe starter i Mondorf og avsluttes i La Bains/Vittel etter 207.5km. Det er ingen fjellpassasjer underveis, slik at alt ligger til rette for sprinterne. Marcel Kittel vant søndag, og holdes som en berettiget favoritt også her. Gode muligheter er det også for franske Arnaud Demare, tyskeren André Greipel og Mark Cavendish. Briten er vel og merke ikke 100% friskmeldt. Mulige outsidere er Nacer Bouhanni, Alexander Kristoff, John Degenkolb, Michael Matthews og Peter Sagan – hvorav de to sistnevnte spilte hovedrollene i sprinten i Longwy.

Fra 5. etappe kan vi begynne å ta sluggerne med i beregningen. Chris Froome er i veldig god form, og ryktene om mannens angivelige frynsete selvtillit virker sterkt overdrevne for øyeblikket.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here