Alexander Kristoff
Foto: Birota.dk/Jesper Nørgaard Thomsen, CC

For to dager siden snakket vi om hvor uheldig Valverde var da han falt i Düsseldorf, og etterpå var nødt til å trekke seg fra Tour de France. Etter 4. etappe – ved ankomst i Vittel – er vi nok en gang tvunget til å bekrefte flere frafall. Ingen ringere enn Mark Cavendish.

Cannonball Cavendish smalt i vantet kun metere før målgang i sprinten, og har trukket seg fra årets Tour. Det betyr følgelig at briten ikke tar med seg gode minner eller triumfer fra Frankrike ved denne korsveien.

Spurten i Vittel ble vunnet av franskmannen Arnaud Demare, foran Peter Sagan og Alexander Kristoff på tredjeplass. For Demares del handler det om den første seieren i Tour-sammenheng. Demare ble for øvrig den andre franske mesteren som vinner en Tour-etappe de 23 seneste årene, etter at Thomas Voeckler vant 15. etappe tilbake i 2010.

Geraint Thomas beholdt den gule trøya for fjerde dag på rad, men i morgen kan det meget vel endre seg. For 5. etappe kan representere et vannskille i årets Tour de France. La Planche des Belles Filles er på ingen måte en enkel oppgave, noe som stedets historie også beskriver. Det er trolig kun som eventyr å regne, men navnet skriver seg tilbake til ”Trettiårskrigen”. Ifølge legenden flyktet de unge kvinnene fra Plancher-les-Mins opp i fjellene for å unnslippe svenske leiesoldater. Heller enn å overgi seg til okkupasjonsmakten – med berettiget frykt for henrettelser – valgte de selvmord ved å hoppe i innsjøen under fjellet. Den dag i dag står en trestatue for å minnes historien.

Syklistene kan selvsagt ikke la seg affisere av sagn. De må like fullt vokte seg vel for å avgi verdifulle sekunder og minutter. Chris Froome kan profittere på å være en del av det sterke Sky-laget. Amerikaneren akter garantert å sende klar melding til konkurrentene om den gule trøya. Nairo Quintana har som kjent ikke Valverde å stø seg på, selv om colombianeren – sammen med Chris Porte, Romain Bardet, Fabio Aru og Alberto Contador – likevel kan gjøre livet surt for Froom og Sky. Det heter seg at man ikke kan vinne Touren med La Planche des Belles Filles alene. Du kan imidlertid tape touren etter kun fem etapper…

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here