Marcel Kittel
Foto: Filip Bossuyt, CC

Den andre etappen av Tour de France var preget av dramatikk. Da rytterne nærmet seg Liege, 30km fra målgang, falt en Katusha-Apecin-rytter, og tok med seg minst et tyvetalls andre. Èn av de uheldige var Chris Froome, som tross alt slap fra det med mindre problemer foruten et sykkelbytte like i etterkant.

Den 2. etappen var i sannhet en sprintaffære. Og en av de beste innen nevnte felt, er som kjent Marcel Kittel. Tyskeren gikk glipp av seieren lørdag, men var den beste sprinteren i Liege. Kittel tok sin 10. etappeseier i Tour-sammenheng søndag, og har dermed passert navn som Dzamolidine, Abduzhaparov, Jean Paul Van Poppel og Tom Steels. Kittel ble i tillegg den første tyskeren til å lede ”Points Classifications” etter André Greipel i Grande Boucle tilbake i 2014.

Geraint Thomas beholdt overraskende nok den gule trøya. For første gang siden 2012 har en rytter ledet sammendraget i de to første etappene. Den seneste syklisten som klarte samme bragd var Fabian Cancellara, da han var ikledd gult de to første dagene. Siden den gang har lederen etter 1. etappe i Tour de France alltid mistet trøya den påfølgende dagen.

Mandag fortsetter touren fra belgiske Verviers (Philippe Gilberts fødested), og fortsetter 212.5km frem til Longwy. Som spesialist på terreng uten fjell, og med hjemmefordel, har Philippe Gilbert en stor fordel. Vi skal heller ikke undervurdere andre ”Klassisk-spesialister” som Peter Sagan.

Det er selvsagt altfor tidlig å snakke om hvem som er favoritter til maillot Jaune i Paris. Vi har tidligere nevnt Froome, mens Quintana, Porte, Contador, Bardet og Aru strengt tatt må vente til 5. etappen før de blir å regne med. Det er viktig å merke seg at colombianske Nairo Quintana (Movistar) mistet en viktig lagkamerat lørdag. Alejandro Valverde ramlet og ødela kneskåla. Skaden setter naturlig nok punktum for årets Tour de France-deltagelse. I en alder av 37 år, står følgelig Valverde også i fare for å måtte legge opp som profesjonell syklist. Quintana må uansett fortsette ferden uten sitt fremste våpen i kampen mot Froome og Sky-laget. I Tour de France-sammenheng kan det vise seg utslagsgivende.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here