Peter Sagan
Foto: Robert Brands, CC

Kan Sagan komme tilbake i årets Tour de France? Kan Marcel Kittel vinne sin tredje etappe i årets tour? Og hva med Alexander Kristoff?

Trodde du “Peter Sagan-sagen” var over? Ikke helt slik. Slovakens lag, Bora Hansgrohe, har nemlig anket Tour de France-juryens beslutning om å diskvalifisere Sagan til TAS (Tribunal of Sport of Lusanne). Målet er naturlig nok å få gjeninnsatt Sagan.

Vil det være mulig, spør du kanskje? Dersom TAS tar anken til følge, vil det være en historisk avgjørelse. Ikke bare i sykkelsporten men i den ganske idrettsverden. Peter Sagan befinner seg – inntil videre – tilbake i Monaco, hvor han tilbringer tid med sin gravide kone. Så spørs det om han er klar for Tour de France-retur uansett hva idrettens ankeinstans måtte komme til. For rytteren tilbringer tid på den franske rivieraen, og han er fremdeles sint på arrangørene og hendelsen i Vittel.

Torsdagens etappe endte opp i Troyes, hvor tyske Marcel Kittel vant sprinten foran hjemmeyndlingen Arnaud Demare. André Greipel klokket på sin side inn til tredjeplass. Kittel tangerte dermed landsmannen Greipels antall etappeseiere i Tour-sammenheng (11), og begge befinner seg nå like bak sykkellegenden Erik Zabel som på sin side gikk seirende ut i 12 Tour de France-etapper. Kun metere før målgang var det nok en gang knuffing mellom rytterne. Akkurat som for to dager siden i Vittel. Franskmannen Nacer Bouhanni ble sterkt kritisert for kjørestilen, som skapte problemer for konkurrentene.

Ingenting gjorde utslag i kampen om sammenlagtseieren. Chris Froome beholdt den gule trøya for andre dag på rad, mens Fabio Aru beholdt klatretrøya. Sardinieren ble med dét den første italieneren til å lede polkadott-delen av Tour de France i to etterfølgende dager siden Paolo Bettini tilbake i 2004.

Morgendagens etappe går mellom Troyes og Nuits-Saint Georges – i selve hjertet av Bourgogne. Nok en gang vil det handle om sprinterne, hvorav Kittel er favoritt til å vinne sin tredje etappe i årets Tour de France. Arnaud Demare, André Greipel og Alexander Kristoff er andre plausible vinnere. Nacer Bouhanni, Dylan Groenewegen, Michael Matthews og Sonny Colbrelli regnes blant outsiderne. Distansen rytterne skal tilbakelegge er 213.5 km – uten nevneverdige hindringer. Dersom deltagerne er interessert i kultur, har de grunn til å glede seg. På veien til Nuits-Saint Georges passerer nemlig syklistene vingårder som står på listen over Verdensarven.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here