Geraint Thomas i gul trøye Tour de France
Foto: Marco Verch, CC

Alle de store navnene i sykkelverden er opptatt med Vuelta a Espana – som starter i Nimes den 19. august. Sykkelsonen.com rakk likevel en prat med Astanas Sportsdirektør Giuseppe Martinelli om Vueltaen, VM i Bergen og den unge Truls Korsæth.

Giuseppe Martinelli er Sportsdirektør i Astana, og blant de mest kjente navnene innen profesjonell sykling. Han har tidligere vært manager for størrelser som Marco Pantani og Vincezo Nibali, og jobbet for Astana-laget siden 2010. Ikke minst er han den som kanskje er tettest på Fabio Aru – det kasakhstanske lagets fremste rytter.

Sykkelsonen: Astana var uheldige både før og under årets Giro d’Italia, men gjorde det bra under Tour de France i form av Fabio Arus 5. plass. Hvilke forventninger har du til 2017-utgaven av Vuelta a Espana?

Martinelli: Det stemmer at vi var uheldige før Giroen. Vi hadde bygd et lag rundt Fabio Aru, og han ble skadet i mars og deltok følgelig ikke i Corsa Rosa. Så hadde vi tragedien Michele Scarponi – rytteren som mistet livet i en treningsulykke.  I løpet av Giro d’Italia mistet vi en rekke ryttere på grunn av skader – for eksempel Tanel Kangert – som falt stygt på etappen i Bergamo. Det var annerledes i Touren, hvor laget hjalp Aru frem til en god plassering. Han lånte til alt overmål den gule trøya i to dager, og var generelt en plagsom konkurrent til Chris Froome gjennom hele konkurransen. Vi har derfor store forventinger i forkant av Vuelta a Espana, og spesielt til Fabio Aru. Vi er sikre på at han kan gjøre det veldig, veldig godt.

Sykkelsonen: En rekke toppnavn stiller til start i Vueltaen; Froome, Vincenzo Nibali, Fabio Aru og Alberto Contador. Foruten disse sluggerne, kan du se for deg noen overraskelser i årets Vuelta?

Martinelli: Det er vanskelig å komme utenom de navnene du allerede har nevnt der. For dette er alle ryttere som er i stand til å stikke av med Vuelta-seieren. Hvis jeg absolutt skal trekke frem en mulig overraskelse, må jeg si Miguel Angel Lopez Moreno – vår egen colombianer her i Astana. 22-åringen er for så vidt ikke et ukjent navn, og mange konkurrenter kjenner godt til ham. Men, jeg tror han kan gjøre sine saker godt under Vueltaen.

Sykkelsonen: Dersom vi skuer ytterligere frem i tid, nærmere bestemt til Verdensmesterskapet i Bergen. Hvem holder du som favoritter her? Har de norske rytterne muligheter til å vinne?

Martinelli: Jeg tror Edvald Boasson Hagen har større sjanser til VM-seier enn Alexander Kristoff. Det skyldes at Edvald demonstrerte at han er i toppform under Tour de France og i EM i Herning. Løypa vil i tillegg passe ham utmerket. Jeg tviler mer på Kristoff. Det er tross alt ikke Kristoff for to-tre år siden vi snakker om. Ei heller er jeg sikker på at Alexander vil være klar for et race hvor man kan forvente 50 eller flere ryttere i en sluttspurt. Foruten nordmennene holder jeg også en knapp på Jon Degenkolb.

Sykkelsonen: Vi har vært innom de største, norske navnene. Jakter Astana på norske talenter?

Martinelli: Vi har allerede en på laget, og vi er veldig godt fornøyd. 23-åringen Truls Korsæth er en svært talentfull unggutt. Han har vært involvert i Arctic Race, og jeg tror at Norge i likhet med Danmark produserer en rekke veldig gode U23-ryttere om dagen. Det neste steget blir viktig. De unge fremadstormende må bevise at de er modne for de store konkurransene og Grand Tours.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here