Foto: sykkelsonen.com

Mohoric tronet øverst på seierspallen i Gualdo Tadino, etter den lengste og hardeste Giro-etappen…

Forhenværende junior – og U23-Verdensmester Matej Mohoric viste klasse. Simon Yates tok ytterligere tre sekunder på rivalene i sammendraget, og er for øyeblikket den beste rytteren.

Matej Mohoric (Bahrain Merida Pro Cycling) gikk seirende ut av duellen med Nico Denz (AG2R La Mondiale) på den 10. etappen av Giro d’Italia. Sam Bennett (Bora-Hansgrohe), den eneste sprinteren som hang med blant de beste, krysset målstreken 34 sekunder bak vinneren.

Maglia Rosa-innehaver Simon Yates (Mitchelton-Scott) økte forspranget i sammendraget ned til Tom Dumoulin (Team Sunweb, 41 sekunder), mens Thibaut Pinot (Groupama-FDJ, 46 sekunder) klatret opp på tredjeplass.

Giroens lengste etappe krevde sitt offer. Esteban Chaves (Mitchelton-Scott), en rytter som var fantastisk på Etna for tre dager siden, kollapset fullstendig.

Den 10. etappen startet med 20km stigning. Colombianerens bensinmåler må ha vist tom tank allerede fra start, og han maktet ikke å holde følge med sammenlagtutfordrerne. Da han endelig krysset målstreken, var det 25 minutter etter vinneren. Så snart de andre favorittene fikk snusen i at Chaves var i trøbbel, pushet de dobbelt så hardt for å legge ham så langt i bakleksa som mulig. ”Har du en dårlig dag, skal du vite at rittet ikke venter på noen”, var Chris Froomes (Team Sky) analyse.

Angivelig allergi-problemer, noe som er både uventet og uvanlig tatt i betraktning regnværet som har herjet. Hva angår sammenlagtseieren er han åpenbart ute av dansen – noe som er godt nytt for Yates. Sistnevnte overtok i tillegg KoM-trøya. Mors tua, vita mea, som romerne gjerne sa (Den enes død, den andres brød). Han vil være til stor hjelp for britens seiersambisjoner i denne Giroen. Yates er i sitt livs form, og han mener alvor. Med temporitt på den 16. etappen i bakhodet, og et ønske om å skaffe en større luke til Dumoulin, sprintet han inn til tre sekunders fratrekk. Hvert eneste sekund kan vise seg avgjørende når alt skal regnes sammen.

Chaves’ grunnstøting virker sikkert som en vitamininnsprøyting på andre ryttere også. Ala; ”Dersom det skjer ham, hvorfor ikke Froome og Fabio Aru (UEA Team Emirates) også”. En som garantert krysser fingrene for nevnte, er Domenico Pozzovivo (Bahrain Merida Pro Cycling), hvis rytter ligger på fjerdeplass i sammendraget og leverer sin beste Giro i en alder av 35 år. La oss heller ikke glemme Pinto; alltid i toppen, men aldri øverst.

Det har vært 244 tøffe kilometer med totalt 3000m høydeforskjell. Krevende etter en hviledag. Slikt kan ha uventede innvirkninger på kroppen. Hva som verre er; regn, enkelte tørre strekninger, noe som gjør sykling både komplisert og farlig.

Mohoric, allerede Junior – og U23-Verdensmester i årene 2012 og 2013, sprintet inn til en fortjent første Grand Tour-triumf. ”Det å vinne minst én etappe, og kunne hjelpe Domenico (Pozzovivio) i sammendraget, var vår målsetning, og vi klarte det. Jeg følte meg bra hele dagen, og er selvsagt veldig fornøyd med resultatet”.

Mohoric får muligheten til å gjenta bedriftene onsdag, når den 11. etappen strekker seg fra Assisi til Osimo – med lignende terreng. Om enn ikke like lang, men til gjengjeld brattere stigninger. Har han nok krefter til å vise seg frem nok en gang?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here