La Vuelta 2017

Matteo Trentin (Quick-Step Floors) ble den første rytteren med to etappeseiere i 2017-utgaven av La Vuelta a Espana. Italieneren stod allerede med triumfen i Tarragona på dag 4, og gjentok bedriftene ved å krysse målstreken som førstemann på den 10. etappen, med Jose Joaquin (Movistar) på plassen bak. Det var Quick-Step Floors fjerde gevinst i Spania, mens laget tok fem etapper både under Giro d’Italia (Fernando Gaviriaand og Bob Jungels) og Tour de France (Marcel Kittel). For en sesong!

Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) gjorde sitt beste, og angrep i den siste utforkjøringen ned til Alhama de Murcia. Etter et par lovende kilometer var det på det rene at han ikke kunne riste av seg de fremste konkurrentene. Hva angår sammendraget snakker vi om Nicolas Roche (BMC), som tok inn 29 sekunder på Chris Froome (Team Sky). Det betyr at BMC-rytteren befinner seg på tredjeplass sammenlagt med 36” opp til briten. Det er samme avstand som mellom Froome og Esteban Chaves (Orica-Scott). ”Jeg planla ikke å angripe i dag”, uttalte iren. ”Jeg så at Nibali ga full gass i nedoverbakkene, så jeg la meg etter ham og var i stand til å tette luka i løpet av et par kilometer. Alt la seg perfekt til rette for meg”.

Den 10. etappen – hvor rytterne forflyttet seg 164.8 kilometer fra Carvaca til El Pozo – skulle bli avgjort i stigningen opp til Collado Bermejo eller i den påfølgende utforkjøringen. Det er hvorfor en gruppe ryttere ga alt i det første flate partiet, for å kunne sikre seg en luke til hovedfeltet. I tillegg til Trentin og Rojas bestod utbrytergruppa av Tim Declercq og Alessandro De Marchi (BMC), Julien Bernard (Trek-Segafredo), Michael Morkov (Katusha-Alpecin), Bert-Jan Lindeman og Juanjo Lobato (LottoNL-Jumbo), Luis Leon Sanchez (Astana), Marc Soler, Nico Denz og Alexandre Geniez (AG2R-La Mondiale), Arnaud Courteille (FDJ), Valerio Agnoli og Domen Novak (Bahrain-Merida), Rafael Reis og Diego Rubio (Caja Rural-Seguros RGA) og Jacques Janse Van Rensburg (Dimension Data).

Trentin, Rojas, Roson og Janse van Rensburg maktet til slutt å legge de øvrige 12 bak seg ved inngangen til stigningen. På toppen av den 7.7 kilometer lange cat-1 stigningen – 20 kilometer før målgang – utnyttet Trentin og Rojas sine evner i utforkjøringene. ”Jeg er veldig glad for denne seieren – en gevinst jeg virkelig ønsket”, uttalte Quick-Step Floors-sprinteren. ”Jeg har heldig som hadde Rojas med meg. Han er ekstremt raskt, og jeg fulgte sporet hans i nedoverbakkene. Stigningen var veldig tøff, men jeg klarte også den veldig godt”.

Froome tok seg gjennom dagens etappe uten å ta altfor stor risiko. ”Nibalis taktikk var å pushe i stigningene og gi alt i utforkjøringene”, sa sammenlagtlederen. ”Gratulerer til Roche som er i formidabel form. Han gjorde en veldig god etappe. I dag foretrakk jeg å ta det mer rolig samt ligge trygt med lagkameratene mine. Jeg ligger i en god posisjon, og det er fremdeles mye igjen av Vueltaen”.

Morgendagens etappe – den 11. – blir en tøff en med målgang i fjellet. Rytterne skal sykle 187.5 kilometer, fra Lorca til Observatorio Astronomico de Calar Alto. Og dette kan vise seg å bli en veldig viktig etappe – mye mulig årsaken til hvorfor Froome ikke stresset beina i overkant i dag. De siste 40 km før målgang vil to cat-1 stigninger – Velefique og Calar Alto (13.2 og 15.5 km henholdsvis) sette rytterne på prøve. Det hele er som skapt for Nibali, men spørsmålet er om han kan få nok hjelp fra lagkameratene?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here