Miguel Angel Lopez
Foto: Sykkelsonen.com

Miguel Angel Lopez (Astana) hadde en ”fantastisk dag”, og sikret seg den andre Vuelta-seieren i Sierra Nevada. 23-åringen gjentok dermed bedriftene fra solo-seieren i Calar Alto på den 11. dagen. Den colombianske klatreren var nok en gang fremragende, og passerte målstreken 36 sekunder foran Ilnur Zakarin (Katusha-Alpecin) og 45” foran Wilco Kelderman (Team Sunweb) – hvis ryttere nå har byttet plass i sammendraget. Russeren har på sin side gått forbi nederlenderen på tredjeplass. Chris Froome beholdt atter igjen den røde trøya, og økte sammenlagtledelsen til Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) til 1’01”.

Temperaturen på dagens etappe økte ved foten av Alto del Purche, da Adam Yates (Orica-Scott), Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo) og Romain Bardet (AG2R-La Mondiale) hentet inn Sander Armaée (Lotto-Soudal) – en herremann som hadde syv utbryter-kolleger bak seg på dagens første stigning.

Yates satte opp farten, og sikret seg ett minutt ned til resten av ”røkla”. Det var imidlertid en avstand han ikke matet å forsvare, da ”Superman” bestemte seg for å sette inn støtet fem kilometer før Alto Hoya de la Mora. Den unge rytteren er i sitt livs form, og passerte briten uten så mye som å se på ham. Da han passerte målstreken, korset han seg og løftet én arm i været. Selv han ikke fremstår som den typiske Escarbajo (han er for muskuløs til det), er han definitivt en framifrå klatrer. ”Det har vært en strålende dag både for meg og laget”, uttalte han. ”Lagkameratene mine har jobbet hardt for meg, og jeg er glad for at jeg var i stand til å hale denne seieren i land. Vi har vunnet tre etapper så langt, takket være at alle har hjulpet til. Stigningen var veldig lang, men jeg hadde de nødvendige kreftene til å gjøre det”. Har han realistiske muligheter til pallplass i Madrid?

Ilnur Zakarin var også imponerende. Hans sene angrep sikret 9” ned til Kelderman, noe som samtidig var nok til å klatre opp på tredjeplass i sammendraget. Alberto Contador var som vanlig aggressiv, men hvor enn underholdende kjørestilen er, kunne han ikke endre sammenlagtstillingen. Team Sky kontrollerte nemlig de avgjørende delene av etappen, og sørget for å minimere skadene. For ikke å snakke om at Froome knep et par sekunder – 6” på ”Haien”. ”Jeg føler meg helt utrolig”, uttalte den firedobbelte Tour de France-vinneren. ”Jeg har lagt bak meg en beinhard etappe, og jeg har tre trøyer, den røde, grønne og hvite. Det er lagkameratene mine jeg kan takke for det. De har gjort en fantastisk jobb nok en gang, og jeg kan nå se frem til tempoetappen”.

Det kan han. Men, før den tid skal rytterne nyte den andre hviledagen i året Vuelta. En velfortjent som sådan, før den intense tredje uka – som starter tirsdag med 42 km individuell tempetappe. Den strekker seg fra Circuito de Navarra til Logrono. Dette er en etappe som passer spesialistene som hånd i hanske, og som potensielt har en stor betydning for sammendraget. Vi vet imidlertid godt hvem dem fremste favoritten er…

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here