Caja Rural
Foto: Sykkelsonen.com

Den andre hviledagen i årets Vuelta representerer den siste muligheten for restitusjon og å samle krefter før Madrid. Etter to uker med sammenhengende råkjør, er det garantert et kjærkomment avbrekk for samtlige ryttere – uavhengig av ambisjoner.

De som kjemper om sammenlagtseieren vil naturlig nok fokusere på det store troféet. Chris Froome og hans Team Sky har bekreftet alle spådommer hittil, og kanskje overgått et par. Kapteinen innehar i skrivende stund tre trøyer; den røde (sammenlagtleder), den grønne (poeng) og den hvite (kombinert), noe som skyldes lagkameratenes enorme arbeidsinnsats. Sammenlignet med Tour de France, virker Froome å være bedre form. Og når briten fungerer, er hans selvsagt favoritt til å vinne en tittel han har jaktet i en årrekke. Som om ikke dét var nok; morgendagens 40.2 kilometer lange individuelle tempoetappe er som skapt for Froome.

Som forventet har Vincenco Nibali (Bahrain-Merida) vist seg å være Froomes farligste konkurrent. ”Haien” har fremstått sterk, han har angrepet på de seneste etappene, og han har spisset formen inn mot den tredje uka. Italieneren befinner seg 1’01” bak 32-åringen, og har alt å sykle for. Men, lagkameratene er nødt til å yte bedre støtte. Kan Bahrain-Merida hjelpe Nibali til suksess?

Kampen om tredjeplassen kan bli riktig så underholdende. Ilnur Zakarin (Katusha-Alpecin), Wilco Kelderman (Team Sunweb) og Esteban Chaves (Orica-Scott) følger på tredje, fjerde og femteplass med 1’07”, 1’10” og 1’38” bak Froome henholdsvis. Dersom colombianeren har tapt jevnt de siste dagene, har russerens form vært tilsvarende god. Nederlenderen har derimot vært den jevneste av dem. Alle burde imidlertid holde et våkent øye med Miguel Angel Lopez (Astana). Med kun 43 sekunder opp til Zakarin, er podiet innenfor rekkevidde. Fabio Aru (Astana) sliter, og laget vil trolig kjøre for ham slik tilfellet har vært de siste dagene. Han er en av formrytterne, og et godt resultat er oppnåelig.

Vi har vært vitne til en rekke dueller, høye temperaturer, vakkert landskap og kvalitetssykling så langt. En tempoetappe, to middels og to skikkelige fjellpassasjer venter rytterne. Hvis 2017-utgaven av Vueltaen har vært spennende så langt, tipper vi den tredje uka av konkurransen blir enda mer nervepirrende. Hold deg fast!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here