Foto: Tom Dumoulin, Sykkelsonen.com

Den lenge bebudede tempoetappen mellom Trento og Rovereto venter rytterne. Hva kan muligens skje tirsdag?

Usikkerheten råder fremdeles, selv om Simon Yates har vært dominerende hittil. Det er minst ett stort hinder igjen på veien til triumf. Dersom han håndterer det på samme måte som hittil, vil det bli vrient for den regjerende Giro-mesteren Tom Dumoulin.

Simon Yates (Mitchelton-Scott) har vært den store overraskelsen, og den som for alvor har satt preg på 2018-utgaven av Giroen. Til tross for at alle forventet at en annen brite ville dominere rittet. Det har vært en glede å følge Yates så langt. Tre seiere har han bokført; Gran Sasso, Osimo og Sappada i tillegg til to andreplasser, i form av Zoncolan og Etna. 2:11 ned til den fremste rivalen, Tom Dumoulin (Team Sunweb) er lovende saker.

Foto: Tom Dumoulin, Sykkelsonen.com

Alt er perfekt, foruten én ting: Han har fremdeles ikke drept spenningen ennå. Kunne han ha gjort det tidligere? Muligens. Hvis han hadde skjønt hvor mye sterkere han er enn motstanderne, eller om han hadde fått hjelp fra noen av dem. Ikke noe av nevnte har skjedd, uten at vi kan skylde på Yates av den grunn. Hvem hadde vel risikert mer enn høyst nødvendig når man vet hvor lang og vrien en Grand Tour er?

Når vi går inn i den tredje og avsluttende uka har vi en klar duell: Yates vs Sumoulin. Tatt i betraktning rytternes særegenheter, hvor mye er egentlig 131 sekunder? Faktisk ganske mye, men slett ikke uoverstigelig for hollenderen. Dersom han kniper 4 sekunder pr kilometer på briten, og du ganger med 34.2km, får du 136 sekunder. Og det kan være nok til å ta tilbake den rosa trøya han hadde på den 1. etappen. En ting til: Han er heller ikke TT-Verdensmester på grunn av flaks.

Det er bare ett problem. Har du sett hvilken form Yates har vært i hittil? Han er i sitt livs form, og presterer deretter. Noe Dumoulin selvsagt er på det rene med.

Værforholdene taler også til hans fordel. Storm vil endre på forutsetningene, og gi de smidige rytterne en fordel. De tyngre vil derimot få problemer.

Dersom han beholder den rosa trøya i morgen, kan vi nesten hevde at Giroen er oppe og avgjort. Yates kan faktisk koste på seg å kaste Rovereto, men likevel ende opp som vinner. Han trenger bare å holde seg innenfor 3 minutter bak. Han trenger bare å gjøre mest mulig ut av de tre gjenstående fjelletappene med ankomst i Pratonevoso, Jafferau og Vervinia. Dersom han ikke går på en fullstendig smell, kan han vinne tilbake det tapte der.

Hva skulle skje om han krysser målstreken lenger bak? Vel, da har han plutselig et problem, siden det vil gi Dumoulin selvtillit. Kanskje vil også Domenico Pozzovivo føle han har mulighet, for ikke å snakke om Thibaut Pinot. Men, det er urealistisk.

Den første rytteren som starter morgendagens tempoetappe er Giuseppe Fonzo (Wilier-Triestina – Selle Italia). Hold deg fast.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here