Vincenzo Nibali
Foto: Sykkelsonen.com

Vincenzo Nibali er en av veldig få ryttere som har vunnet samtlige Grand Tour-løp: La Vuelta a Espana i 2010, Giro d’Italia i 2013 og 2016, og ikke minst Tour de France i 2014. Ambisjonene i 2017-utgaven av Vueltaen er klar: Etter tredjeplass sammenlagt i Giroen, kombinert med optimal oppkjøring med trener Paolo Slongo, har ”Haien” tatt turen til Spania for å vinne. Men, han deler ambisjonen med en rekke fremragende syklister. Ikke minst mannen som har vunnet Tour de France fire ganger; Team Sky-kaptein Chris Froome. Briten har gjort et stort poeng av å endelig gå til topps i Vueltaen etter tre andreplasser. Etter den 9. etappen ligger Froome 1’17” foran Nibali i sammendraget. Kan ”Haien” få fansen til å gå bananas igjen? Er suksess nummer to i Madrid en realistisk mulighet? Sykkelsonen har snakket eksklusivt med italieneren.

Sykkelsonen: Hvordan vil du oppsummere de ni første dagene?

Vincenzo Nibali: Den første delen av konkurransen har bekreftet at alle rytterne som deltok i Tour de France, som Chris Froome, Alberto Contador og Esteban Chaves, er i marginalt bedre form enn de som kun har deltatt i Giro d’Italia – meg selv inkludert.

Sykkelsonen: Hvordan føler du deg? Har du noe å gå på frem mot målgang i Madrid?

Vincenzo Nibali: Jeg vil jeg håpe! Jeg har i fellesskap med treneren min (Paolo Slongo) satt opp et løp med formtopp i den tredje uka. Det betyr at jeg bestemt mener jeg kan forbedre meg på veien til Madrid.

Sykkelsonen: De korte stigningene i den første delen av konkurransen passer deg normalt dårlig. Hva tror du om de lengre stigningene som ligger foran?

Vincenzo Nibali: De lange stigningene passer meg absolutt best. Jeg har et par i vente på den andre uka allerede, hvor jeg akter å sette god fart og gjøre det bra.

Sykkelsonen: Har du på forhånd plukket deg ut noen spesielle etapper for å klatre i sammendraget?

Vincenzo Nibali: Vueltaen er en eneste lang kamp. Selvsagt kan man lete etter etapper som passer en bedre enn andre, men det handler om å være på bittet hver eneste dag og se hva som skjer.

Sykkelsonen: La oss gå tilbake til etappeseieren din i Andorra. Hva var taktikken din?

Vincenzo Nibali: Jeg visste at jeg ikke var den sterkeste klatreren, så jeg tok det i mitt eget tempo. Da vi nådde toppen, så jeg at lederne kun var et par sekunder foran. Da ga jeg alt for å ta dem igjen med kun en kilometer igjen.

Sykkelsonen: Vi har aldri sett deg feire på samme måte tidligere; med en haifinne. Var det et spesielt øyeblikk for deg?

Vincenzo Nibali: Da jeg forstod at jeg lå noen sekunder foran motstanderne, gikk jeg for denne feiringen. Folk likte det tilsynelatende, så forhåpentligvis er det noe jeg kan gjenta.

Sykkelsonen: Chris Froome og Team Sky har fremstått uovervinnelige så langt. Har du tro på at han kan oppleve en formsvikt – sett i lys av at han også har Tour de France i beina – eller er han uslåelig?

Vincenzo Nibali: Jeg gir deg svaret i Madrid. Ok?

Sykkelsonen: Etter ni etapper ligger Chris Froome 1’17” foran deg i sammendraget. Var det som forventet på dette stadiet av konkurransen?

Vincenzo Nibali: Er det en stor eller liten ledelse? Vel, det handler om hvordan man ser det. Totalt sett er vi fornøyd med Vueltaen så langt, selv om kunne ha plukket et par sekunder. Vi visste at vi kom til å tape noen sekunder på de første etappene – spesielt på lagtempoen. Men, det kunne også gått mye verre.

Sykkelsonen: Opplever du et ekstra press når du vet at du skal igjennom en individuell tempoetappe på den 16. etappen?

Vincenzo Nibali: Ikke egentlig. Det er en sentral etappe i Vuelta 2017, men slett ikke den eneste.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here