Team Sky hviledag
Foto: Sykkelsonen.com

Den første hviledagen er endelig her. Etter ni dager med hardkjør, klatring, vind og stekende sol, får rytterne mulighet til å slappe av. Det er selvsagt ikke lange pausen det er snakk om, men det gir i det minste beina en pause. Det er likeledes viktig for psyken å vite at den første delen av konkurransen er overstått. Madrid nærmer seg med andre ord sakte men sikkert. Det gir mulighet til å justere strategien for ryttere og lag som måtte trenge det, eller komme til hektene etter smeller og småskader. Pausen er like velkommen som den er velfortjent for samtlige deltagere. Men, hva har skjedd så langt på de spanske veiene?

Dersom det var én ting alle var enige om i forkant av årets Vuelta, så var det at Chris Froome (Team Sky) var skyhøy favoritt til sammenlagtseieren i Madrid. Ni dager inn i konkurransen synes spådommen å gå i oppfyllelse. Etter en etappeseier og syv dager iført den røde trøya, kan vi fastslå at Team Sky-kapteinen har tatt med seg formen fra Tour de France ned til Spania. Tatt i betraktning hvor sterkt Sky-laget er, virker ingen å ha de nødvendige kvalitetene til å stoppe Froome på veien mot en ny triumf. Den kenyansk-fødte briten står allerede med tre andreplasser her – fra 2011, 2014 og 2016 – og har øynene festet på Tour de France-La Vuelta-dobbelen. Et høyst trolig utfall, spør du oss.

Det er tre tidligere Vuelta-vinnere – samtlige kapteiner for sine respektive lag – som satt med de beste kortene på hånden hva angår å ødelegge for Froome. Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida), Fabio Aru (Team Astana) og Alberto Contador (Trek-Segafredo). Etter ni dager er Froomes ledelse på trioen 1’17”, 1’33” og 3’32” henholdsvis. Dersom du ikke tror på mirakler er El Pistolero allerede ute av sammenlagtkampen, mens de to italienerne fremdeles har en mulighet. Duoen må likevel håpe at Froome får det forferdelig tungt i Pyreneene dersom de selv skal gjøre seg forhåpninger om triumf. Det er tross alt Team Sky vi snakker om. Og den 40.2 kilometer lange individuelle tempoetappen venter på den 16. etappen. Historien har vist oss at alt kan skje, men Froomes motstandere får det mildt sagt vanskelig.

Noen generelle betraktninger. Det er på sin plass å gratulere Esteban Chaves (Orica-Scott) med en foreløpig andreplass i sammendraget. Han befinner seg 36 skunder bak Froome, men har vist god form så langt. Gratulerer også Adam Hansen (Lotto-Soudal), som sykler sin 19. strake Grand Tour-konkurranse – noe som er helt unikt. Australieren er utdannet ingeniør, og har designet sine egne sko – som han også har på seg i Spania. Den siste gratulasjonen går til Team Quick-Step Floors, som har vunnet tre etapper så langt, med Yves Lampaert, Matteo Trentin og Julian Alaphilippe.

Vi har snakket mye om Froomes grønne ledertrøya. Trentin har grepet om den grønne, Davide Villella (Cannondale-Drapac) sitter med Polkadott-skjorta og Chaves den hvite.

La Vuelta a Espana fortsetter i morgen med den 10. etappen. Rytterne forflytter seg 164.8 kilometer, fra Caravaca til El Pozo.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here