Lotto Soudal
Foto: Sykkelsonen.com

Den 6. etappen i La Vuelta a Espana 2017 skuffet ikke det sykkelinteresserte publikummet: Mange angrep på den drøyt 200 kilometer strekningen fra Villarreal til Sagunt. Til slutt var det Tomasz Marczynski (Lotto Soudal) som knep lagets første seier, etter at 37 mann lå i brudd i 150 kilometer. Pawel Poljanski (Bora-Hansgrohe) og Enric Mas (Quick-Step Floors) klokket inn til 2. og 3. plassen henholdsvis. ”Det er en utrolig følelse. Jeg kom hit med håp om en seier, og her er den – så tidlig i konkurransen”, uttalte den polske rytteren. ”Etappen var knallhard med et vell av angrep. På tampen var tempoet helt utrolig. Jeg er bare glad det gikk veien for min del”.

Dagens store hendelse var Alberto Contadors (Trek-Segafredo) angrep 40 kilometer før målgang på den siste stigningen: Chris Froome (Team Sky) var den eneste sammenlagtfavoritten som holdt følge. Men, Esteban Chaves (Orica-Scott), Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) og Fabio Aru (Astana) demonstrerte nok en gang hvor raske de er i nedoverbakkene, og tok igjen duoen med 25 kilometer igjen av etappen. Det betyr følgelig at det ikke har vært nevneverdige endringer i sammendraget, hvor kun David De La Cruz (Quick-Step Floors) og Tejay Van Garderen (BMC Racing Team) har tapt noen sekunder på de fremste konkurrentene. Amerikaneren var etappens ulykkesfugl da han kolliderte to ganger, og det er ikke til å undre seg over at humøret var så-som-så etter målgang. ”Veien var humpete. Jeg må ha truffet noe, og hånden ble slått av styret”, uttalte han. ”Jeg føler meg uansett bra, og jeg har ingen skader å snakke om. Det betyr at jeg er klar for morgendagen”.

Det var hyggelig å se El Pistolero angripe på hjemmebane. Publikum gikk bananas, noe som naturlig nok ga spanjolen ekstra energi. Contador lette etter noen som kunne hjelpe ham underveis, men de fleste andre rytterne hadde andre planer. ”Jeg forsøkte, og håpet at noen ville følge meg og samarbeide. Det er synd at det ikke fungerte, for på en dag som dette kan man både vinne og tape mye tid. For min del har det vært morsomt. Det har vært en god etappe, og jeg håper at tilskuerne også koste seg”.

Froome kjører med den røde ledertrøya også på den 7. etappen. ”Dette var den hardeste etappen så langt, og det var rikelig med angrep gjennom hele dagen”, sa briten. ”Vi var nødt til å presse hardt slik at utbryterne ikke fikk altfor stort forsprang. Lagkameratene mine gjorde nok en gang en solid jobb, og jeg er veldig takknemlig. Jeg er imponert over Contador, og jeg er sikker på at han vil ikke vil gi seg”.

Trekker El Pistolero frem skyterne også i morgen? Kanskje. Hva som venter rytterne er en annen middels vrient fjelletappe – den lengste i årets Vuelta med 205.2 kilometer og med tre cat-3 stigninger fra Llria til Cuenca. La oss tippe at vi har både action og underholdning i vente, men at avstanden mellom topprytterne vil forbli liten.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here