Chris Froome
Foto: Sykkelsonen.com

Den individuelle tempoetappen ble som forventet Chris Froomes store triumf. Innehaveren av den røde trøya gjorde unna 40.2 kilometer fra Circuito de Navarra til Logrono på nøyaktig 47 minutter. Team Sky-kapteinen la dermed Wilco Kelderman (Sunweb) ytterligere 29” bak seg, mens avstanden ned til Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) økte med 57 sekunder. ”Jeg er veldig godt fornøyd med å ha økt ledelsen, og jeg er takknemlig overfor alle på Team Sky”, uttalte briten. ”Men, løpet er ikke over ennå. I morgen kommer det til å bli brutalt; Los Machucos er en av de tøffeste stigningene her”.

Den første delen av den 16. etappen ble imidlertid dominert av svensken Tobias Ludvigsson (FDJ), som til slutt klokket inn til 48’04” – den første med gjennomsnittsfart på over 50km/t. Like etter virket det som om vinden hadde snudd, noe som ga konkurrentene i sammendraget litt ekstra hjelp.

Alboerto Contador (Trek-Segafredo) var den første som gikk forbi med 47’59”, i hva som var en strålende oppvisning av spanjolen. Han er så visst ingen spesialist på tempoetappene, men klatret opp på femteplass i sammendraget. Slett ikke en dårlig måte å avslutte sin siste tempoetappe som profesjonell rytter på. ”La oss se hva som skjer nå. Jeg har ytterligere fem dager som profesjonell rytter, og har derfor mer å vinne enn å tape”, sa ”El Pistolero”.

Kelderman og Ilnur Zakarin (Katusha-Alpecin) var ikke noe dårligere enn Contador, og ødela kanskje veteranens forhåpninger om pallplassering. Begge kapteinene er i formidabel form om dagen, hvorav nederlenderen tok tilbake tredjeplassen sammenlagt, mens russeren matchet Contadors tid.

”Haien” er i god form, noe han også beviste. 57” bak Froome er akseptabelt, for briten er som kjent en spesialist her. For Italieneren er det kun angrep som gjelder de neste fem dagene, noe som starter med etappe 17 og strekningen fra Villadiego til Los Machucos. Finnes det den rytter som kan gjøre noe med Froome? Vil Froome selv vise svakheter eller er årets Vuelta i realiteten allerede over?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here