Richie Porte og Chris Froome
Foto: Filip Bossuyt, CC

Chris Froome er tilbake i tet, Fabio Aru må klare brasene på egenhånd mens Edvald Boasson Hagen hadde uflaks nok en gang…

Vi skrev så sent som fredag at dagens etappe ville passe perfekt for Edvald Boasson Hagen (Dimension Data). Vi holdt likevel Michael Matthews som favoritt.

Til slutt var den den australske Team Sunweb-rytteren som passerte målstreken først. Greg Van Avermaet (BMC Racing Team) fulgte deretter, mens den norske sprinteren atter igjen var uheldig i innspurten. Boasson Hagen måtte dermed ta til takke med tredjeplassen.

I årets Tour de France har kun Quick Step (10) vunnet flere etapper enn Sunweb (5). Matthews tok på sin side den første etappeseieren i Tour de France-sammenheng siden 12. etappe i 2016.

Det var noe overraskende at Fabio Aru måtte gi fra seg den gule trøya. Etappen bød ikke på særlige stigninger, og dermed kunne Team Sky og Chris Froome ta tilbake sammenlagtledelsen. Briten har et lag i ryggen som kan utgjøre den store forskjellen, i motsetning til Aru. Sardinieren opplevde at Cataldo måtte trekke seg allerede i den første uka, og deretter danske Fuglsang – begge lagkamerater fra Astana. Skal Aru vinne årets Tour de France, er det klart at han selv må gjøre av med mektige Team Sky.

Chris Froome kapret lørdag den gule trøya for 52. gang i karrieren, noe som er like mange som Jacques Anquetil og kun bak Miguel Indurain (60), Bernard Hinault (79) og ”Kannibalen” Eddy Merckx (111). Før den avsluttende uka av Touren er Froome nok en gang favoritt. For ryttere som Aru, Romain Bardet og Rigoberto Uran vil ha sin fulle hyre med å frarøve Froomy den gule skjorta.

Lørdagens ritt strakk seg fra Pyreneene til Massif Central, mens morgendagens etappe tar rytterne fra Laissac Severac I’Eglise til Le Puy-en-Velay – en distanse på 189.5 kilometer. Deltagerne har to Kategori 2-stigninger foran seg, og én Kategori 1 tidlig i etappen. Dette er selvsagt en strekning som passer klatrerne perfekt – inkludert en fjellpassasje 30 kilometer før målgang. Her skal samtlige få kjørt seg; selv de som henger med i kampen om den gule trøya. Mer enn tidligere vil lagenes taktikk bli viktig. Team Skys Mikel Landa vil garantert jobbe hardt for lagkapteinen Chris Froome, men hva med Fabio Aru? Italieneren har ingen å stø seg på, siden de gjenværende lagkameratene ikke er sterke nok. Han må krysse fingre for hjelp fra andre ryttere – kanskje noen fra UAE Emirates, som var tilfellet for to dager siden da han beholdt sammenlagtledelsen i to strake dager.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here