Geraint Thomas i gul trøye Tour de France
Foto: Marco Verch, CC

Fabio Aru holder grepet om den gule trøya mens Team Sky begikk et taktisk feilgrep. Redaksjonen ser tilbake på den 13. etappen i Tour de France…

Ingen endringer i toppen av Tour de France etter den 13. etappen. Astanas Fabio Aru har fremdeles grepet om den gule trøya, mens Chris Froome halser 6 sekunder bak. Romain Bardet (AG2R La Mondiale) ligger på sin side 25 sekunder etter lederen.

”Vidåpent” er ordet som best beskriver tetstriden i årets Tour. Vi mistenker imidlertid at Team Sky gjorde en taktisk bommert fredag. Hvorfor valgte de ikke å hjelpe Froome når det var som vanskeligst? Mikel Landas jobb er nettopp å assistere Froome, men gikk i et tidlig brudd med Alberto Contador. Spanjolen ligger plutselig som nummer fem i sammendraget – 1 minutt og ni sekunder bak Aru. Man skulle likevel tro at hovedfokus lå på å føre Froome til seier?

Det er i det hele tatt en rekke problemer som må løses internt i det britiske laget. Aru og Bardet kan uansett si seg god fornøyd med dagen, der de to rytterne fra Astana og AG2R fremdeles henger med i sammenlagtkampen.

Dagens etappe ble vunnet av Warren Barguil fra Team Sunweb, og ble dermed den første franskmannen som har vunnet på den nasjonale fridagen 14. juli siden David Moncoutle tilbake i 2005. Barguil tok sin første etappeseier i Tour de France-sammenheng, og den tredje Grand Tour-gevinsten etter to etappeseiere i 2013-utgaven av Vuelta a Espana. Barguil klokket inn foran Nairo Quintana (Movistar), hvis rytter endelig viste god form etter flere dager i skyggenes dal. Alberto Contador fra Trek Segafredo er en annen herremann i store problemer, men tok tredjeplassen på fredagens etappe. Mikel Landa gjorde sine saker godt, og viste både mot og hvilken fart som bor i ham. Det var således ikke ufortjent at han passerte målstreken som fjerdemann.

Morgendagens etappe går mellom Blagnac og Rodez – en strekning på 181.5 kilometer. Det er en lunefull løype for rytterne som kniver om den gule skjorta. Det er riktignok flatt terreng i innledningen, men deretter er det klatreterreng helt frem til målgang. Hvem kan utropes som favoritter, spør du kanskje? Redaksjonen sitter med en følelse av at Michael Matthews fortjener favorittstempelet. Matthews henger fortsatt med i kampen om den grønne trøya, og vil få drahjelp av lagkameratene fra Team Sunweb. Greg Van Avermaet og Philippe Gilbert er to navn vi kan merke oss først som sist, mens vår egen Edvald Boasson Hagen heller ikke skal avskrives. Nordmannen var i likhet med landsmennene Laengen og Kristoff ikke imponerende fredag, men kan overraske på morgendagens etappe. Skulle Boasson Hagen gå over målstreken som førstemann, vil det som kjent være Norges første triumf i årets Tour de France. Han har vel og merke kun vunnet én Gent-Wevelgem, men har vært uheldig ved en rekke andre anledninger. Froome, Aru og Bardet skal normalt ikke kunne hevde seg lørdag, men ingen av dem har råd til fiasko heller.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here