La Vuelta 2017
Foto: Sykkelsonen.com

Det er reneste festspillene i Vueltaen 2017, og det virker ikke å ha noen ende. Den 169 kilometer lage etappen fra Suances til Santo Toribio de Liebana gikk til Sander Armée (Lotto-Soudal), hvis rytter tok sin første profesjonelle seier i en alder av 31 år. Lotto-Soudal som sådan står med tre etappeseiere i denne konkurransen. Belgieren sikret seg en luke til utbryterkollega Alexey Lutsenko (Astana) på den siste stigningen, og passerte målstreken 31” foran kasakhstaneren. Podiet ble komplettert av Giovanni Visconti (Bahrain-Merida). Sammenlagtleder Chris Froome (Team Sky) måtte på sin side håndtere en rekke angrep signert Alberto Contador (Trek-Segafredo), men hadde åpenbart bedre bein i dag sammenlignet med på onsdagens etappe. Oppvisningen på de siste hundre meterne gjorde at briten tok 21” på Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida).

Dagens etappe var som skapt for tidlige brudd, og 20 ryttere forsøkte lykken kun få kilometer etter start. I tillegg til de som havnet på pallplass, var Alessandro De Marchi (BMC), Jose Joaquin Rojas and Marc Soler (Movistar), Magnus Cort Nielsen (Orica-Scott), Clément Chevrier og Alexis Gougeard (AG2R-La Mondiale), Toms Skujins (Cannondale-Drapac), Patrick Konrad (Bora-Hansgrohe), Julian Alaphilippe og Matteo Trentin (Quick Step), Matej Mohoric (UAE Team Emirates), Jérémy Maison og Anthony Roux (FDJ), Antwan Tolhoek (LottoNL-Jumbo), Stéphane Rossetto (Cofidis), Aldemar Reyes (Manzana-Postobon) og Sergio Pardilla (Caja Rural-Seguros RGA) med blant utbryterne.

Armée sikret seg seieren ved bunnen av Collada de la Hoz – dagens første stigning. Han fikk følge av Gougeard, mens Soler, Alaphilippe og Lutsenko, hvorav sistnevnte garantert hadde hadde ønsket å feire 25-årsdagen med en etappeseier. Slik ble det derimot ikke. Duoen var igjen alene ved foten av den siste stigningen opp til Santo Toribio de Liebana, hvor Lotto-Soudal-rytteren viste akkurat hvor god formen er. Vi har sett ham angripe på tidligere etapper, men i dag var han ustoppelig. Forståelig nok var han ekstatisk etter seieren.

Gruppen ”Andre ryttere som fortjener hederlig omtale etter endt arbeidsøkt”, inkluderer nok en gang ”El Pistolero” Fire dager før karrierepunktum fortsatte spanjolen å angripe som en ungfole. Han presset og presset, og sammen med Michael Woods (Cannondale-Drapac), var han den eneste som holdt unna for Froomes siste angrep. Gjenoppstandelse er muligens ikke det helt korrekte ordet for å beskrive Fabio Aru (Astana), men han var i stor grad tilbake som vi kjenner ham. Det kan meget vel hende at han har nedjustert ambisjonene, og kanskje er han ikke i sin beste form, men sardinieren angrep få kilometer før målgang. Siden han maktet å holde sammenlagtkonkurrentene på en armlengdes avstand, endte han 12” foran Chris Froome.

Morgendagens etappe tillater så visst ikke noe latmannsliv heller. Èn cat-1 og tre cat-3 stigninger venter rytterne på veien fra Caso til Gijon. Madrid er ikke langt unna nå, så det er ikke rom for feilskjær eller manglende fokus. Alle vet det, men kan de håndtere slitne bein og de harde asturianske stigningene?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here