Marcel Kittel
Foto: Filip Bossuyt, CC

“Deutchland über alles”, het det tidligere i den tyske nasjonalsangen. Sjelden har strofen passet bedre enn under tirsdagens etappe i Tour de France. Men, ingen ”Ja vi Elsker”…

Marcel Kittel (Quick Step) vant sin fjerde etappe i årets Tour, og tangerte dermed egne prestasjoner fra 2013 og 2014. Tyskeren vant sprinten i Bergerac foran landsmannen John Degenkolb (Trek Segafredo), mens hollenderen Dylan Groenewegen (Team Lotto NL-Jumbo) klokket inn til tredjeplass. For å gjøre dagen komplett for Tyskland, kom Selig Rudiger (Bora-Hansgrohe) i mål som nummer fire. Sist Tyskland knep både 1. og 2. plassen i Tour de France, var tilbake i 2015 da André Greipel vant foran John Degenkolb.

Dersom du har sans for informasjon om tyske bragder, kan du kose deg med denne: Sist tyskerne hadde hele tre ryttere blant de fire beste, var i 1991. Remig Stumpf, Olf Ludwig og Andreas Kappe tok plassene bak Jelle Nijdam den gangen.

Dagens etappe var faktisk ikke helt håpløs sett med norske øyne heller. Vi skrev mandag at Kristoff og Boasson Hagen måtte smøre seg med tålmodighet frem til sprintetappene, og begge gjorde sine saker godt. Kristoff noterte seg for 5. plass, mens Boasson Hagen tok 10. plassen. Nordmennene har ikke hatt en spesielt god Tour, og har ikke særlige forhåpninger om å ende blant de 30 beste i sammendraget. Likevel har de mulighet til å imponere på enkeltetapper, hvor sammenlagtgigantene gjerne tar det mer med ro.

Når vi først er inne på den gule trøya; Teten er utforandret, hvor vi finner Chris Froome (Team Sky), Fabio Aru (Astana) og Romain Bardet (AG2R La Mondiale) på de tre første plassene.

Morgendagens etappe går mellom Eymet og Pau – en distanse på 203.5 kilometer, og bør ikke by på uoverstigelige problemer med rytterne som jakter de gule skjorta. Vi forventer nok en god dag for sprintspesialistene, eller de som måtte forsøke seg på et rykk noen kilometer før målgang.

Fabio Aru, Romain Barder og Rigoberto Uran er nødt til å angripe Froome de kommende dagene, men ikke onsdag. Muligens fredag, når etappen strekker seg mellom Saint-Girons og Foix, og hvor fellene lurer rundt hver sving. Sardinieren og franskmannen har virket å være i god form hittil, noe som betyr at de har realistiske forhåpninger om å kunne lage problemer for Froome. Briten fremstår imidlertid som alltid. Han virker aldri å være på dypt vann, der han har Tourens sterkeste lag i ryggen. Froome er så absolutt den desiderte favoritten til å vinne i Paris. Den siste uken blir naturlig nok avgjørende for hvem som stikker av med sammenlagtseieren. Men, følg godt med på etappene mellom fredag og søndag!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here