La Vuelta 2017

Belgieren Yves Lampaert (Quick Step Floors) gikk seirende ut av den første sprinten i La Vuelta 2017, og har gleden av å kjøre med den røde trøya.

La Vuelta a Espana 2017 har en ny leder. Etter å ha vunnet den første sprinten i Grussian, får Quick Step Floors-rytteren Yves Lampaert en 10” bonus, tar ledelsen i sammendraget og skal kjøre med den røde ledertrøya for første gang i karrieren. Australieren Rohan Dennis’ interregnum var over etter kun én dag.

Når sant skal sies var det andre ryttere som man antok hadde bedre vinnersjanser på den 203.4 kilometer lange andreetappen. Tyskeren John Degenkolb (Trek Segafredo, 115. plass, +48”), Italienske Sacha Modolo (UAE Team Emirates, 5. plass), belgiske Jonas Van Genechten (Cofidis, 36. plass, +16”), danske Cort Nielsen (Orica-Scott, 91. plass, +13”) og colombianske Juan Molano (Manzana Postobon, 13. plass, +5”). Men, dette skulle bli Quick Step Floors store dag. Laget sikret ikke bare ledelsen i sammendraget, men også 2. plassen takket være Matteo Trentin – en annen forhåndsfavoritt før dagens etappe. De belgiske lagene vet hvordan de skal hanskes med vind, noe vi ble vitne til også søndag. På tredjeplass i sammendraget finner vi Daniel Oss (BMC Racing Team), som endte på 8. plass i dag.

”Jeg vet ikke hva som skjer, men det er galskap”, uttalte Lampaert etter målgang. ”Jeg er virkelig nødt til å takke lagkameratene mine for et fantastisk resultat”. Problemene kan imidlertid komme så tidlig som i morgen, ettersom Andorra slett ikke passer ham. Vil vi få oppleve en tredje sammenlagtleder på like mange dager? Det er på alle måter mulig.

Som forventet har det vært en nokså nervøs og teknisk etappe, med dertil hørende sidevind. Det har i tillegg vært en rask etappe, med hastigheter langt over arrangørenes forventninger. Rytterne syklet dermed i samlet flokk fra start til slutt – foruten de tre siste kilometerne, da Lampaert dro fordel av lagkameratene. Søndagens vinner kunne dermed la beina løpe løpsk den siste kilometeren. Pallen ble komplettert av Adam Blythe (Aqua Blue Sport), mens 4. plassen gikk til Trek Segafredos Edward Theunes.

Den andre etappen inkludert også de første rytterne som måtte kaste inn håndkledet. Med 60 kilometer til Grussian var et knippe konkurrenter involvert i en velt. For de det gikk verst utover – Anass Ait el Abida (UAE Team Emirates) og Javier Moreno (Bahrain Merida) – er Vueltaen 2017 allerede over.

Så, hvordan gikk det med sammenlagtfavorittene i dag? Den som har best grunn til å si seg fornøyd er Vincenzo Nibali, som knep 8 sekunder på Chris Froome og Fabio Aru. Slett ikke dårlig tatt i betraktning denne etappen. Fjelldueller er imidlertid hva sykkelfansen ønsker å se. I morgen allerede kan de få den første smaken. 158.5 kilometer skiller Prades Conflent Canigo og Andorra la Vella – start og målgang henholdsvis på den tredje etappen. Rytterne vil garantert ligge samlet frem til Andorra, hvor stigningen til La Comella gir oss de første svarene på sammenlagtfavorittenes form. La oss endelig ikke glemme at vi fremdeles er helt i starten av konkurransen, og at enkelte navn ikke flekser muskler før senere.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here