Marcel Kittel
Foto: Filip Bossuyt, CC

“Marcel Kittel! There’s only one Marcel Kittel!” Når det gjelder sprint i Tour-sammenheng, er tyskeren fra Quick Step Floors den desidert beste…

Kittel vant sin femte etappe i 2017-utgaven av Touren, og han ble den første rytteren som har vunnet fem av de 11 første etappene på 108 år. Vi må helt tilbake til 1905 og Louis Trousselier, 1907 (Emile Georget) og 1909 (Francois Faber) for å finne en like imponerende statistikk. Det er med andre ord sykkelprestasjoner av årgangsklasse.

Kun to av de øvrige rytterne, belgiske Freddy Maertens to ganger og briten Mark Cavendish, har notert seg for fem etappeseiere i Tour-sammenheng. Med 10 dager igjen av årets konkurranse, har Kittel mulighet til å passere begge.

Edvald Boasson Hagen var nok en gang å regne med helt frem til målgang på sprinten, og hadde kun Kittel og hollenderen Dylan Groenewegen foran seg på resultatlista. Boasson Hagen gjorde sitt beste, men det var vanskelig for en rytter som har slitt med uflaks til nå. Nordmannen endte på 2. plass tidligere i Touren da han ble slått med 6 millimeter, mens han måtte slåss med ”monsteret” Marcel Kittel onsdag.

Etter målgang var Kittel naturlig nok ekstremt fornøyd.
– Det er absolutt fantastisk. Til tross for at man er i god form og er favoritt, kan du aldri ta noe for gitt. Jeg er nødt til å rette en stor takk til alle lagkameratene mine i Quick Step Floor, sier Kittel.
Italienske Sabatini var atter en gang nøkkelen for Kittel i sprinten.

Torsdagens etappe er den første av i alt to gjennom Pyreneene. Vi snakker om et strekk mellom Pau og Peyrigaudes på 214.5 kilometer, som kan vise seg svært viktig for rytterne som kjemper om sammenlagtseieren. Chris Froome ønsker å imponere, noe han har alle forutsetninger for med sterke Sky Team i ryggen. Fabio Aru ligger på 2. plass i sammendraget, 18 sekunder bak Froomy, men mistet lagkameraten Dario Cataldo onsdag. Og dét er et stort tap, siden Cataldo ville vært perfekt som hjelper for Aru opp fjellene. Romain Bardet – 51 sekunder bak lederen – har en gyllen mulighet til å vise seg fra solsiden, og ikke minst knipe inn på forspranget i kampen om den gule trøya. De neste to etappene i Pyreneene kan virkelig bli avgjørende for denne Touren.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here